Translate

sreda, 1. februar 2017

Mala šola gline z Marjeto Baša






barvni_sredina_Ivancna_Gorica copy.gifObcinaPromo_Page_3 rgblogo ZKD IvG


Mala šola gline z Marjeto Baša
MEDGENERACIJSKA DELAVNICA
ZA OTROKE IN ODRASLE

Vabljeni, da se nam pridružite vsak torek ob 17. uri . Vsaka delavnica bo trajala 2 šolski uri v prostorih ZKD nad knjižnico v Ivančni Gorici. Naše prvo srečanje bo v torek, 10. oktobra 2017, ob 17. uri.

Kotizacija za 10 srečanj in razstavo je 70 € (ddv je vključen v ceno).
JESENSKI PLODOVI
»Jesen je letni čas, ko se gostijo gozdni prebivalci. Postrežejo si s plodovi in semeni gozdnih zelišč in dreves. Dozoreli so lešniki, orehi, pravi kostanji in po tleh, med listjem pa ležita žir in želod. Kostanj, ki se je skotalil iz porumenele in bodičaste ježice, je pobrala gozdna miš. Z ostrimi in tankimi zobmi glodači ga je zgrabila in odnesla v svoj rov. Kadar leska obilo rodi, se pošteno gostijo in redijo polhi. Zelo radi pa pobirajo tudi mastni žir. Toliko ga požro, da se jim nabere pod kožo za prst maščobe. Tudi hrčki nosijo in polnijo podzemeljske rove z žitom. Dober zbiralec bo znosil v shrambo za vrečo žitnih zrn.«
Drago Tarman, Jesen, DZS 1992

Vsi izdelki, ki jih boste izdelali na delavnicah, so vaša last.


PRIJAVNICA ZA MALO ŠOLO GLINE
IVANČNA GORICA JESENSKI SEMESTER 2017

IME IN PRIIMEK UDELEŽENCA:
LETNICA ROJSTVA:
NASLOV UDELEŽENCA:
PLAČNIK KOTIZACIJE:
NASLOV PLAČNIKA:

E-NASLOV PLAČNIKA :
KONTAKTNI TELEFON:
PODPIS: (*če je udeleženec mladoleten, je potreben podpis staršev)
Podatke bomo uporabili izključno za potrebe delavnice.
Za ves material in orodje ter peko izdelkov poskrbi organizator.
Vse potrebno za delo dobite na samih delavnicah.Udeleženci naj bodo sproščeno športno oblečeni.
Več informacij na: 041/846-674 (Simona) in 041/938-558 (Marjeta)
Prijave sprejemamo na: oi.ivancna.gorica@jskd.si do 08.10.. 2017!

Prožnost in mehkoba surove gline je odlična za oblikovanje najrazličnejših skulptur in izdelkov. Na srečanjih bomo spoznavali tehnike prostoročnega oblikovanja in ustvarjanja z glino. Nabor delavnic je prilagojen udeležencem, ki že imajo predznanje v oblikovanju z glino, kakor tudi tistim, ki se prvič srečujejo z njo. Ustvarjali bomo v različnih osnovnih tehnikah – naučili se bomo tehnike grajenja z glinenimi svaljki, oblikovanje iz kepe gline, tehniko ščipanja, oblikovanje z valjanimi ploščami ter na koncu izdelali različne plodove, ki nam jih prinaša jesen v naših krajih. Raziskovali bomo svojo ustvarjalnost, iskrili domišljijo in dodobra razmigali prstke.

Marjeta Baša je samostojna kulturna delavka in se ukvarja z oblikovanjem keramike in poučevanjem v sklopu različnih kulturnih in izobraževalnih institucij. Rada ustvarja v velikih formah, okroglih linijah in negladkih površinah. Svoje likovno izobraževanje je pričela leta 2004 na številnih tečajih in delavnicah, najprej pri mentorici Nataši Sedej, kasneje pri Boštjanu Dobovšku. Likovne teorije in prakse se je učila na tečajih in delavnicah pri Moniki Ivančič Fajfar, Tonetu Račkiju in drugih. Od leta 2006 vodi ustvarjalne delavnice z glino za otroke in odrasle. Od leta 2010 pa tudi otroški EX-tempore keramike v Ambrusu.  Zaradi dejstva, da se od umetnosti težko preživi, se redno udeležuje raznih kiparskih tečajev, rokodelskih in drugih sejmov, kiparskih kolonij, strokovnih ekskurzij, delavnic in različnih tradicionalnih prireditev po Sloveniji. Je članica Društva slovenskih lončarjev in keramikov Slovenije in Kulturnega društva Ambrus. Živi in dela na Kalu pri Ambrusu.



Simona Zorko, koordinatorka
Javni sklad RS za kulturne dejavnosti
Območna izpostava Ivančna Gorica
T: 01 786 90 70, T: 041 846 674